Quantcast
Channel: آواز اصیل ایرانی
Viewing all 37 articles
Browse latest View live

صمد عقاب

$
0
0
صمد بردیده معروف به صمد عقاب از خواننده های قدیمی شیراز است که از چهره های صاحبنام موسیقی شیرازی میباشد. او ترانه های محلی شیرازی بسیاری خوانده است.

صمد عقاب             صمد عقاب

آنطور که گفته میشود بیشتر اجراهای او در رادیو شیراز بوده است.از ترانه های بیادماندنی او میتوان به" گل مریم" و "داینی" اشاره کرد. آرامگاه او در دارالرحمه شیراز می باشد.
دوست عزیزی به نام اسماعیل بردیده اطلاعات خوب و کاملی در مورد زندگینامه صمد عقاب در اختیار سایت گذاشتند که اینگونه میباشد"ایشان در سال 1319 در شیراز متولد شد پدرش شاطر مصطفی از نوحه خوانهای معروف شیراز وسردزک بود .صمد صدای فوق العاده خود را ازپدر به ارث برد ونزد او با ردیفهای موسیقی آشنا شد. به خاطر وسعت صدا خیلی زود در محله خود سرشناس شد وحوالی سال 1340 از طریق رادیو شیراز به همه شیرازیها وایران معرفی شد ایشان بنیان گذار سبک موسیقی خاص محلی شیراز است معروف ترین آهنگهای ایشان راه شیراز کبک مست و زرزرو وده ها آهنگ خاطره انگیز است .در سال 1342 به اتهام مشارکت در قیام مردمی بازداشت وسالها صدای دلنشین او توقیف شد .بعد از انقلاب نیز اجازه پخش آهنگهای او صادر نشد تا بعد از مرگش. شاهکا رکارهای او بعد از انقلاب وبا نام صمد بردیده طی دو کاست به نامهای سرو ناز و کوک مست منتشر شد. صمد در شش آذر 1374 در سانحه رانندگی به درود حیات گفت وجامعه هنری شیراز را دچار نقصان ساخت. او طبعی روان داشت بسیاری از اهنگهای او ساخته وپرداخته خود او بود در نقاشی توانایی های خاص داشت خصوصا در کشیدن ترنج ونقاشیهای ساختمانی بسیار مردم دار ورفیق دوست بود. روز خاکسپاری او به حق یکی از روزهای ممتاز شیراز ومحله شاهچراغ بود. از ایشان چهار پسر باقی مانده که فرزند ارشد او به نام حسام کار پدر را ادامه میدهد.در تدوین موسیقی اصیل شیراز خصوصا آواهای خاص شیرازی مثل بیدگونی مهرعلی ودشتی از پیشگامان بود وهنوز بی بدیل است یادش گرامی باد."

دانلود آهنگهای صمد عقاب : 

۱- ترانه محلی "داینی"     ۲- ترانه محلی شیرازی گل مریم     ۳- سرت بالا کن     ۴- گلابتون     ۵- را ه شیراز


محمود کریمی

$
0
0
محمود کریمی جایگاه ویژه ای در موسیقی ایران دارد. او سالها به تدریس ردیف آوازی موسیقی ایران پرداخت.او هیچگاه به صورت حرفه ای فعالیت نکرد و لقب معلم بزرگ آواز ایران شایسته اوست.

 محمود کریمی

چنانچه گفته میشود ردیف آوازی محمود کریمی بهترین ردیف برای آموزش آواز میباشد.موسسه فرهنگی هنری ماهور محمود کریمی را اینگونه معرفی میکند:"استاد محمود کریمی به سال ۱۳۰۶ شمسی در خانواده آشنا با فرهنگ و هنر،در تهران متولد شد.او پس از مدتی فعالیت در رشته نقاشی ایرانی به موسیقی روی آورد.او به یادگیری موسیقی اصیل ایرانی نزد استاد عبدالله دوامی که ردیف آوازی را تدریس میکرد مشغول شد و نزدیک ۲۰ سال هم از محفل استاد حاج آقا محمد ایرانی مجرد بهره برد و نزد وی به فراگیری سه تار و ردیف سازی موسیقی ایرانی پرداخت. او در سوم آذرماه ۱۳۶۳ در سن ۵۷ سالگی جهان را بدرود گفت و در امامزاده عبدالله به خاک سپرده شد.یادش گرامی باد."

دانلود آهنگهای محمود کریمی :                        / آواز بیات ترک (آلبوم آواز استاد محمود کریمی)   

گوشه 4باغ ( گوشه ای از گوشه های آواز ابوعطا)   / گوشه گیلکی (گوشه ای از گوشه های آواز دشتی)

برای خرید "ردیف آوازی محمود کریمی" و آلبوم"آواز استاد محمود کریمی" از طریق فروشگاه موسیقی سایت یا از طریق لینک زیر اقدام کنید

- خرید ردیف آوازی موسیقی سنتی محمود کریمی                    خرید آلبوم آواز استاد محمود کریمی

محمد اصفهانی

$
0
0
محمد اصفهانی خواننده خوش صدا و محبوب کشورمان میباشد که هر چند او را بیشتر با موسیقی پاپ می شناسیم ولی باید توجه داشت که او دست پرورده موسیقی سنتی ایرانی است.

محمد اصفهانی                   محمد اصفهانی   

محمد اصفهانی علاوه بر خوانندگی قاری قرآن و پزشک نیز میباشد. وبسایت شخصی محمد اصفهانی او را اینگونه معرفی میکند:"محمداصفهاني به روزچهاردهم تير 1345 در تهران متولد شد و تحصيلات ابتدايي و متوسطه خود را در بهترين مدارس تهران بپايان رساند سپس باشركت در كنكور سراسري و اخذ رتبه 178 به دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي ايران راه يافت و در سال 1376 فارغ التحصيل گرديد وي همزمان با تحصيل علم به كسب هـنر نيز اهتمام ورزيد . محمد اصفهاني موسيقي ايـرانـي را با بهره مندي از مكتب محمدرضا شجـريان و شاگرد مبرزش علي جهانـــدار آموخت . سپس از اساتيــدي چون : همايون خـرم ، فريدون شهبازيان و بابك بيـات در زمينه تصنيف خوانـي و ترانـه و زيبايـي شناسي در الحـان موسيـقي ملي ايران بهره برد . او همواره از مربيان ارجمندش در زمينه موسيقي خصوصا فريدون شهبازيان با تواضع و مهر ، ياد مي كند."
از دکتر محمد اصفهانی آلبوم های زیبایی منتشر شده همچون: آلبوم برکت، آلبوم گلچین،آلبوم نون و دلقک،آلبوم تنها ماندم،آلبوم حسرت،آلبوم ماه غریبستان،آلبوم فاصله، آلبوم ولایت عشق،آلبوم النور،آلبوم هفت سین،آلبوم ولایت عشق 2،آلبوم تنهاترین سردار. 

دانلود آهنگهای محمد اصفهانی :       / آرام جان (آلبوم هفت سین)     / تنها ماندم (آلبوم تنها ماندم)     / آواز "همه عمر"     

                               / تیتراژ مجموعه معصومیت از دست رفته     / نماندگان و رفتگان (آلبوم ماه غریبستان)

-خرید پستی آلبوم بی واژه محمد اصفهانی

علی اصغر شاهزیدی

$
0
0
علی اصغر شاهزیدی خواننده توانای اصفهانی و از شاگردان استاد تاج اصفهانی میباشد. اولین و آخرین باری که جناب شاهزیدی را از نزدیک دیدم مربوط به سالگرد استاد تاج اصفهانی در سال ۸۸ بود  

علی اصغر شاهزیدی            علی اصغر شاهزیدی

سایت شبکه رادیویی فرهنگ علی اضغر شاهزیدی را اینگونه معرفی میکند:" استاد علي اصغرشاه‌زيدي در سال ١٣٢٧ در اصفهان متولد شد. به واسطه‌ي بهره‌مندي از صدايي خوش و به خاطر علاقه‌مندي‌اش به آواز از سيزده سالگي يادگيري رديف‌هاي موسيقي ايراني را آغاز کرد و پس از ۸ سال، در سال ۱۳۴۹ به محضر استاد آواز ايران جلال تاج اصفهاني راه يافت و به مدت يازده سال به طور مستمر از استاد تعليم گرفت. همچنين محضر استادان گرانقدر حسن کسايي، جليل شهناز و علي تجويدي را درک کرده و از شيوه‌ي سيد عبدالرحيم اصفهاني و رهنمودهاي سيد محمد طاهرپور بهره برده است. کسب رتبه‌ي نخست در رشته‌ي آواز در دومين آزمون سراسري باربد به سال ۱۳۵۷، تدريس آواز قريب به يک دهه در هنرستان موسيقي اصفهان و واحد موسيقي صدا و سيماي اصفهان، و تدريس خصوصي آواز از سال ۱۳۶۴ تاکنون از فعاليت‌هاي گسترده‌ي آموزشي او حکايت دارد. شاه‌زيدي علاوه بر تسلطي که به آواز ايراني دارد با نواختن ني آشنايي بسيار دارد.اجراي ماهرانه‌ي آوازهاي اين مجموعه با همراهي ساز استاد جليل شهناز به خوبي مؤيد توانمندي بي چون و چراي وي در هنر آواز ايراني است. اجراي گرم و دلنشين ساخته‌هاي ارکسترال استاد علي تجويدي و خصوصا ًترانه‌هاي درخشان "جام مدهوشي" و "سروش آسماني" نيز فرصتي بود مغتنم و ناب که علي اصغر شاه‌زيدي به مهارت و استادي تام از پس آن برآمد و نام و هنرش به برومندي بر تارک موسيقي ايراني درخشيد و جاودانه شد.او در سال 1357 در آزمون سراسري باربد شركت كرد و در رشته آواز رتبه اول را احراز نمود و به دريافت لوحه درجه يك باربد نايل شد. سبك آواز خواني شاهزيدي در مكتب اصفهان همان سبك زنده ياد جلال تاج است،از مختصات شيوه او، درك صحيح شعر، تلفيق متناسب و دلپذير شعر با گوشه هاي آوازي، بيان درست شعر و تلفظ صحيح كلمات است كه همة اينها در قالب اصل مهم و انكار ناپذير مناسب خواني شكل مي گيرند. شاه زيدي از سال 1358 در هنرستان اصفهان به تربيت هنرجويان رشته آواز پرداخته و از سال 1360، كه ستاره درخشان هنر، استاد جلال تاج اصفهاني افول كرد؛ او همچنان نگاهبان و چراغدار مكتب استاد خود است."
از استاد شاهزیدی ۲ آلبوم به صورت رسمی منتشر شده که در بازار موسیقی قابل دسترس میباشد. این دو آلبوم عبارتست از : "چرخ گردون" و "سروش آسمانی"

دانلود آهنگهای علی اصغر شاهزیدی :

 / تصنیف بیات ترک 3 (آلبوم چرخ گردون)   / آواز و تار (آلبوم سروش آسمانی)     / آتش دل

بیژن کامکار

$
0
0
بیژن کامکار نوازنده و خواننده سنندجی می باشد. اثر به یاد ماندنی "کجایید ای شهیدان خدایی" توسط او خوانده شد. 

بیژن کامکار         بیژن کامکار    

سایت ویکی پدیا بیژن کامکار را اینگونه معرفی میکند:"بیژن کامکار (زاده ۲۸ آذر ۱۳۲۸ در سنندج)نوازندهٔ دف، رباب و خوانندهٔ ایرانی است.مانند دیگر اعضای خانواده اش نزد پدرش حسن کامکار به فراگیری موسیقی پرداخت اولین فعالیت حرفه‌ای او در رادیو سنندج به عنوان خواننده بوده‌است . اولین سازی که او برگزید تنبک بود اما پس از آن با سازهای ملودیکا و تار به نوازندگی در گروه خانوادگی کامکارها پرداخت. در سال ۱۳۵۳ با ساز تخصصی تار وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و در رشتهٔ موسیقی تحصیل کرد.وی جزو بنیانگذاران گروه‌های شیدا و عارف می‌باشد و در کنسرتها و آثار متعدد به عنوان نوازنده و بعضاً خواننده این گروه‌ها حضور داشته‌است در سال ۱۳۴۸ با محمدرضا لطفی آشنا شد که به گفتهٔ خود وی نقطه عطفی در زندگی هنری وی به شمار میرود چرا که بعد از پدر نقش به سزایی در آشنایی او با تار و موسیقی ایرانی داشته است. همچنین این آشنایی منتهی به ورود وی به عنوان نوازندهٔ تنبک به گروه شیدا میشود اما پس از چندی با ورود برادرش ارژنگ کامکار به گروه، وی به نوازندگی رباب روی می آورد. پس از چندی به گروه عارف نیز وارد میشود.شاید بتوان مهمترین نقش وی در موسیقی ایران را وارد کردن ساز دف برای اولین بار به اجراهای عمومی دانست.در هنگام عضویت در گروه شیدا به پیشنهاد محمدرضا لطفی از ساز دف در یکی از کنسرتهای گروه استفاده کرد که با اقبال فراوان علاقمندان مواجه شد و امروزه دف یکی از سازهای مهم در گروههای موسیقی ایرانی است و نوازندگان فراوان در این رشته به فعالیت میپردازند .پیش از این، دف فقط در مراسم مذهبی دراویش در خانقاهها مورد استفاده قرار میگرفت و در گروههای موسیقی ایرانی استفاده نمیشد.او علاوه بر اجراهای متعدد همراه با گروههای موسیقی داخل و خارج کشور، در مقام نوازنده و خواننده در بیش از ۱۲۰ آلبوم حضور داشته است. از این آثار میتوان به ئاگری زیندو، شلیره، گل صدبرگ، دف و رباب، دف و نی، افسانه تنبور، حصار (اثر حسین علیزاده )و... اشاره کرد"

دانلود آهنگهای بیژن کامکار :       - بهار غم انگیز                       - وارانه (آلبوم سیوی سور)   

                                      - گریه کن (آلبوم عارف و نی)     - کجایید ای شهیدان خدایی       

منوچهر همایون پور

$
0
0
منوچهر همایون پور هنرمند و خواننده قدیمی متولد بروجرد میباشد که در کنار دیگر هنرمندان زمان خود رونق بخش موسیقی ایرانی بود. 

منوچهر همایون پور          منوچهر همایون پور 

سایت ویکی پدیا او را اینگونه معرفی میکند"او در سال ۱۳۰۳ شمسی در بروجرد متولد شد و در سنین نوجوانی به تهران آمد و ضمن اشتغال در ادارات دولتی، خوانندگی را به عنوان کاری ذوقی و هنری انتخاب کرد و ادامه داد . همایون پور ضمن بهره‌گیری از شیوه آوازی چهره‌های نامی موسیقی آوازی ایران چون ادیب خوانساری و تاج اصفهانی، نزد کسانی چون ابوالحسن صبا و حسین یاحقی نیز آموزش دید؛ این همنشینی‌ها تا به جایی پیش رفت که حسین یاحقی، یکی از مشهورترین آثار خود را که "جوانی" نام داشت و در مایه افشاری ساخته شده بود، به همایون پور جوان داد تا آن را اجرا کند.این تصنیف در سال ۱۳۲۷ توسط همایون پور خوانده و به طور مستقیم از رادیو پخش شد.همکاری او با حسین یاحقی و خواهرزاده شهیر او پرویز یاحقی تا اواخر دهه ۳۰ شمسی نیز ادامه یافت که منجر به خلق آثاری به یاد ماندنی در موسیقی ایران شد ؛ "نوای چوپان" ، "در کنج دلم" و چند تصنیف دیگر حاصل این همکاری مشترک بود. بعدها این تصانیف از سوی برخی از خوانندگان بازخوانی شد . عمده آثار همایونپور در سالهای قبل از ۱۳۳۲ خوانده شد که به دلیل نبود امکانات ضبط اثری از آنها باقی نمانده است . یکی دو اثر باقی مانده وی نیز چند سال قبل از سوی انتشارات ماهور در مجموعه‌ای منتشر شد که اعتزاض همایون پور را نیز به دنبال داشت . از قرار مجموعه‌ای از خاطرات این چهره موسیقی آوازی نیز تدوین شده است که هنوز از انتشار آن خبری نیست متاسفانه اکثر آثار قابل اعتنای این ردیف دان و آوازخوان نامی در سال‌های انتهایی دهه ۲۰ و ابتدایی دهه ۳۰ از رادیو پخش شد که به دلیل نبود دستگاه ضبط از آنها اثری به جا نمانده است . زنده یاد همایونپور بر ادبیات فارسی نیز مسلط بود و از چهره‌های ثابت محافل معروف ادبی، به خصوص ادبیات و شعر کهن به شمار می رفت که نمود بیرونی آن را می توان در تسلط بی چون و چرای وی بر شعر، در آثار آوازی اش مشاهده کرد.
استاد همایونپور، درحالی دارفانی را وداع گفت که به رغم کهولت سن وضع جسمانی مناسبی داشت، اما بیماری قلبی به وی مهلت نداد و صبح دوشنبه ۷ فروردین در بیمارستان مهراد به دیار باقی شتافت . پیکر استاد «منوچهر همایونپور» ساعت ۹ صبح سه شنبه ۸ فروردین، از مقابل بیمارستان «مهراد» به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشییع شد .

دانلود آهنگهای منوچهر همایون پور :                       

                                       - نوای چوپان     - بیقرار     - بیستون     - رفیقان (به همراهی ویلون و ارکستر صبا در دهه 20)

فریدون پوررضا

$
0
0
 فریدون پوررضا خواننده خوش صدای گیلکی می باشد که آواز او را در تیتراژ سریال پس از باران حتمی به خاطر می آورید 

فریدون پوررضا           فریدون پوررضا

سایت ویکی پدیا به نقل از نشریه گیله آوا فریدون پوررضا را اینگونه معرفی می کند:
"فریدون پوررضا در ۳ مهر ۱۳۱۱ در لشت نشا متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در مدرسه ناصر خسرو به پایان رساند و سپس در مغازه پدر به آرایشگری پرداخت. او از استادان آواز یونس دردشتی، سعادتمند قمی و غلامحسین بنان آواز ایرانی را آموخت و در سال ۱۳۳۳ کار تعزیه را به همراه علی به کیش آغاز نمود. او در همان سال نمایشنامه‌ای برای تئاتر و اجرای آن در سالن سینمای لشت نشاء نگاشت. شش سال بعد در آزمون خوانندگی رادیو گیلان رتبه اول را کسب کرد و به طور رسمی به عنوان خواننده شروع به کار نمود.از اردیبهشت ۱۳۵۰ همکاری با تلویزیون را آغاز کرد. و در همان سال به عنوان پژوهشگر آواهای بومی و با همراهی مشاهیر فرهنگی و هنری ایران سیمین دانشور، محیط طباطبائی، منوچهر آتشی، محمود عنایت، ایرج افشار و دیگر استادان برجسته دانشگاه تهران به لندن سفر کرد.وی در سال ۱۳۶۷ همکاری اش را با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران به عنوان کارشناس موسیقی آغاز و در همان سال کنسرتی رادر رشت برگزار نمود. از آن تاریخ به بعد به ترتیب در شیراز، همدان، آلمان، رشت و تهران به اجرای برنامه و کنسرت پرداخت. دو کاست می گیلان و گیله لو آثار بعد از انقلاب اوست. در سال ۱۳۷۹ تیتراژ و متن سریال پس از باران را اجرا و یک سال بعد مقام اول موسیقی در فیلم و سریال‌های کشور را از آن خود کرد. فریدون پوررضا برداشتی متفاوت از موسیقی فولکلور ارائه داده است. او از ملودی‌های دیلمان، گالش و گیلک در این راه استفاده کرد . او با تحقیق در زمینه ء موسیقی، بسیاری از ظرفیت‌های موسیقی گیلان را رشد داد و به گیلان و ایران معرفی نمود.فریدون پوررضا هم اکنون ساکن شهر رشت میباشد"

دانلود آهنگهای فریدون پوررضا :   

                                     / آواز دیلمانی (آلبوم پس از باران)     / زندگی     / حسرت      / جان گیلان     / تالان تالان    

برای خرید آلبوم می گیلان پوررضا از طریق فروشگاه موسیقی سایت یا از طریق لینک زیر اقدام کنید

خرید آلبوم می گیلان

محسن کرامتی

$
0
0
 محسن کرامتی خواننده و استاد ردیف موسیقی ایرانی، از شاگردان محمدرضا شجریان می باشد چنانچه گفته میشود ایشان نقاش و محقق موسیقی نیز می باشد.

محسن کرامتی

طبق گفته سایت ویکی پدیا محسن کرامتی دز سال ۱۳۲۶ در تهران بدنیا آمد هم‌زمان با فراگیری نقاشی در دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران به یادگیری آواز نزد استاد محمدرضا شجریان پرداخته‌است. کرامتی از سال ۱۳۶۵ تا کنون به توصیهٔ محمدرضا شجریان به آموزش ردیف آوازی ایران می‌پردازد.وی همچنین مترجم بیش از چهل عنوان کتاب و مؤلف «فرهنگ اصطلاحات هنرهای تجسمی» است
طبق گفته ویکی پدیا آثار کرامتی عبارت‌اند از:
پنجره امید (تصنیف‌های دوره مشروطه)،ای که دل داری، صبحگاهی، آوای مهر، راز نو، پنجهٔ دشتی، دلدار، ۱۸۶ تصنیف قدیمی، جواب ساز ردیف میرزا عبدالله به آواز (دستگاه‌های نوا، راست پنجگاه، شور و آواز دشتی)، نسیم باد نوروزی

دانلود آهنگهای محسن کرامتی :              / تصنیف گریه را (آلبوم پنجه دشتی)     / سنتور و آواز(درآمد دشتی دوگاه) (البوم نسیم باد نوروزی)

                                                              / تصنیف قدیمی بیات ترک                / تصنیف قدیمی چهارگاه


عبدالله دوامی

$
0
0
درباره  استاد عبدالله دوامی این نکته قابل توجه می باشد که استاد شجریان در محضر ایشان پرورش یافته است.

عبدالله دوامی          عبدالله دوامی         

سایت ویکی پدیا عبدالله دوامی را اینگونه معرفی می کند:"عبدالله خان دوامی (زادهٔ ۱۲۷۰ خورشیدی در طا یکی از روستاهای تفرش - درگذشتهٔ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۵۹) از استادان به نام و برجسته موسیقی اصیل ایرانی و ردیف‌دان ارزنده ایران است. به گفته استاد روح‌الله خالقی او استاد برگزیده نواهای ضربی و تصنیف بوده‌است. او در مکاتب استادانی نظیر میرزا عبدالله، میرزا حسین قلی، حسین‌خان اسماعیل‌زاده، ملک‌الذاکرین پرورش یافته‌است و شاگردانی نظیر استادان محمدرضا شجریان، فاخره صبا، محمود کریمی، نصرالله ناصح‌پور، رضوی سروستانی، فرامرز پایور، مجید کیانی، محمدرضا لطفی و شهرام ناظری در محضرش پرورش یافته‌اند."
تنها اثری که از ایشان به طور رسمی در بازار منتشر شده"ردیف آوازی و تصنیف های قدیمی دوامی"می باشد که توسط شرکت ماهور منتشر شده است. سه قطعه از این ردیف آوازی برای دانلود قرار داده شده است که میتوانید دانلود کنید و همچنین لینک خرید هم قرار داده شده است

دانلود آهنگهای عبدالله دوامی :        - گوشه رضوی          - تصنیف شور       - گوشه خسرو شیرین

- خرید پستی ردیف آوازی و تصنیف های قدیمی استاد دوامی

ابوالحسن صبا

$
0
0
بی شک از برجسته ترین چهره های موسیقی ایران استاد ابوالحسن صبا می باشد.که موسیقی ایران از وجود مردی جون صبا بهره های فراوان برد. صبا آهنگساز و نوازنده مشهور ایرانی بود  

ابوالحسن صبا

داخل آلبوم سه تار استاد ابولحسن صبا که مربوط به شرکت ماهور میباشد دفترچه ای قرار دارد که زندگینامه استاد ابوالحسن صبا را اینگونه بیان می کند: "ابوالحسن صبا به سال ۱۲۸۱ در تهران زاده شد. پدر او ابوالقاسم کمال السلطنه از مردان فاضل و هنردوست عصر خویش به شمار میرفت دوستدار موسیقی که سه تار را دلنشین مینواخت و به فرزند خود نیز اموخت.ابولحسن صبا اغلب سازهای ایرانی را به چیره دستی می نواخت.و امروز ما او را استاد مسلم سه تار و ویولن میشناسیم.مضافا که صبا برای موسیقی ملی ایران نوازنده ای بود بدعتگذار. صبا علاوه بر نوازندگی، که گاه اهنگسازی هم میکرد و عمری را بی دریغ در تعلیم و تعلم موسیقی و تحقیق پیرامون ان صرف کرد در زندگی اش نقاشی،صنایع مستظرفه،نجوم و پرورش گل دیگر علاقه های او بودند در میان هنرمندان موسیقی ایران مردی با چنین تعدد و تنوع دلبستگی ها بی مانند بوده است.ضرب را از ندیمه ی عمه اش که زنی به اسم ربابه خانم بود یاد گرفت. صبا ضرب را بعدها نزد حاجی خان نوازنده مشهور ضرب تکمیل کرد.اصول نواختن سه تار را از میرزاعیدالله آموخت. صبا سه تار را در مکتب درویش خان به کمال رساند.کمانچه را از حسین خان اسماعیل زاده تعلیم گرفت. سازی که سبب علاقمندی وی به ویولن و آشنایی با آن شد.نخستین معلم ویولن او حسین خان هنگ آفربن بود. در سال ۱۳۰۲ به کلاس درس علی نقی وزیری رفت.بدعت او در نوازندگی،جداسازی شیوه نواختن این ساز اروپایی از نواختن کمانچه که یک ساز ایرانی است، در این کلاسها شکل گرفت.سنتور را از علی اکبر شاهی آموخت.در جوانی(۱۳۱۹) به مدرسه کمال الملک رفت و از او نقاشی تعلیم گرفت.آثار نیما و هدایت را خوانده بود و با نبما دوستی نزدیک داشت."
در سالهای آخر زندگی اش بیماری قلب او را رنج میداد .مرگ صبا در شب جمعه ۲۹ آدرماه ۱۳۳۶ اتفاق افتاد.

دانلود آهنگهای ابوالحسن صبا :      / آواز ابوعطا(آلبوم سه تار استاد ابوالحسن صبا)     / آواز دشتی (آلبوم ویولون استاد ابوالحسن صبا)    

-خرید آلبوم سه تار استاد ابوالحسن صبا

- خرید البوم ویولن استاد ابوالحسن صبا

ویژه ایام محرم

$
0
0
السلام علیک یا اباعبدالله
جاده و اسب مهیاست بیا تا برویم      کربلا منتظر ماست بیا تا برویم

دانلود ویژه محرم۱ :   - نوحه قدیمی صف شکن(استاد احمدیان)   / مداحی هندی

دانلود ویژه ایام محرم۲ :   سلام بر حسین(آهنگران)/   کربلا منتظر ماست(آهنگران)/   قربان حسین (عباس مفتاح)/   باز این چه شور است/       

       من حسینم (سید جواد ذاکر)/  اگر امشب/  مجلس امام حسین(کافی)/  ای ساربان آهسته ران(علیمی)/  روضه کافیزیارت عاشورا 

      صبا بگو تو از من(کریمی) / آواز چوپانی (تعزیه طفلان مسلم)   / گوشه ای از شبیه خوانی طفلان مسلم(تعزیه طفلان مسلم خوانسار ۷۵)

سید نورالدین رضوی سروستانی

جلیل شهناز

محمد احمدیان

$
0
0
محمد احمدیان خواننده اشعار مذهبی در رادیو قبل از انقلاب بود.او با تسلط به ردیف های موسیقی و بکار بردن آنها در اجراهایش همانند سید جواد ذبیحی معروف شد.

استاد محمد احمدیان

دانلود آواز و نوحه استاد محمد احمدیان :         / لطف خداوند (آواز ابوعطا)    / عاقبت عمر (آواز ابوعطا در رادیو قبل انقلاب)

                                                                    / هوای نینوا (آواز اصفهان)    / نوحه معروف و قدیمی ای عقاب

- خرید پستی نوحه ها و آوازهای قدیمی احمدیان

فرامرز پایور

$
0
0
استاد فرامرز پایور نوازنده چیره دست سنتور و آهنگساز بود که با خوانندگان زیادی از جمله محمدرضا شجریان همکاری داشت و آلبومهای زیادی برجای گذاشت.

فرامرز پایور          فرامرز پایور

سایت همشهری آنلاین استاد پایور را اینگونه معرفی می کند:" فرامرز پایور نوازنده سنتور و ردیف‌دان و نواساز و تصنیف ساز نامدار موسیقی ایران در ۲۱ بهمن سال ۱۳۱۱ در تهران به دنیا آمد.پدرش علی پایور، هنرمند نقاش و استاد زبان فرانسه در دانشگاه تهران .وی در سن ۱۷ سالگی، آموزش موسیقی را نزد استاد ابوالحسن صبا آغاز کرد و همچنین از محضر استادانی چون عبدالله دوامی و نورعلی خان برومند بهره برد. هنگامى که فرامرز پایور برای فراگیری سنتور به کلاس درس استاد ابوالحسن صبا در خیابان ظهیرالاسلام رفت، سه سال از درگذشت آخرین بازماندهٔ سنتورنوازان افسانه‌ای از نسل قدیم، استاد حبیب سماعی، می‌گذشت. صبا که خود در دوره نوجوانی، سنتورنوازی را نزد علی اکبرخان شاهی و با تکنیکی متفاوت با روش خاندان سماعی فراگرفته بود، پس از مدتی معاشرت با حبیب سماعی، روش سنتورنوازی او را برتر از استاد پیشین خود یافت. بنابراین با تلاش فراوان پاره‌ای از بداهه‌نوازی‌های وی را نت‌نویسی کرد. سپس تلاش کرد تا با آموزش روش صحیح سنتورنوازی به تعدادی از شاگردانش، از منسوخ شدن روش سنتورنوازی نزدیک به موازین هنری و زیباشناسی موسیقی دستگاهی ایران جلوگیری کند. فرامرز پایور، یکی از برجسته‌ترین شاگردان استاد صبا شد و تا سال ۱۳۳۶ که استاد صبا درگذشت، از آموزش‌های وی بهره برد.
پایور را باید از نخستین رواج دهندگان گروه‌نوازی با ساختار سازهای ایرانی به شمار آورد و وی با دانش وسیعی که در زمینه موسیقی داشت و همچنین علاقه‌مندی و پی‌گیری فراوان توانست بسیاری از آموخته‌های خود از استادانی چون صبا و دوامی و برومند را در قالب کتاب سامان دهی کند که ردیف پایور برای سنتور و همچنین نت نویسی نزدیک به 200 تصنیف به روایت استادش عبدالله خان دوامی از جمله این کارهاست. وی در اجراهای گروهی خود با تعدادی از نخبگان موسیقی ایرانی مانند جلیل شهناز و هوشنگ ظریف (تار)، رحمت‌الله بدیعى و علی اصغر بهاری (کمانچه)، حسن ناهید و محمد موسوی (نی)، حسین تهرانی و محمد اسماعیلی (تنبک) همکاری کرده‌است. در دههٔ ۱۳۶۰ به همراهی جلیل شهناز، علی اصغر بهاری، محمد موسوی و محمد اسماعیلی، «گروه اساتید» را تشکیل داد و سرپرستی، آهنگ‌سازی و نوازندگی سنتور را در آن به عهده گرفت. این گروه، آثار ماندگاری با محمدرضا شجریان و شهرام ناظری ارائه دادند. پایور در سال‌های ابتدایی دهه ۸۰ به دلیل سکته‌ مغزی از ادامه فعالیت های هنری بازماند. این استاد مسلم موسیقی در روز 18 آذر 1388 بر اثر حمله شدید مغزی در یکی از بیمارستانهای تهران در گذشت."
از جمله آلبوم های پایور میتوان از آلبوم آموزشی دستور سنتور، سی قطعه چهارمضراب، شهرناز، پرنیان، ضرباهنگ، شهرآشوب، دلنواز، کرشمه یاد کرد.

دانلود آهنگهای فرامرز پایور :         / چهارمضراب سنتور(آلبوم خلوت گزیده شجریان)    / چهارمضراب شور(۳۰قطعه چهار مضراب برای سنتور)

                                                  / نغمه عشاق (آلبوم شهرناز)    

- خرید پستی آلبوم 30قطعه چهارمضراب سنتور پایور


ويژه رحلت امام خميني (ره)

رضا سقائی

$
0
0
 رضا سقائی خواننده خوش صدای موسیقی لری بود. ترانه دایه دایه معروفترین اثر او بود 

رضا سقائی       رضا سقائی   

سایت رضا سقائی او را اینگونه معرفی میکند:"زنده یاد استاد محمد رضا سقائی در ۲۰فروردین سال 1318 در محله قدیمی پشت بازار شهر خرم آباد متولد شد.پدرش مرحوم ابوالقاسم سقائی فرزند مرحوم تیمور بود، وی نیز فرزند مرحوم علیدوست از تیره سلاحورزی لرستان بود. مرحوم ابوالقاسم سقائی به شغل عطاری مشغول و دارای ۵پسر و ۴دختر بود، استاد رضا سقائی فرزند دوم خانواده و اولین فرزند پسر خانواده سقائی محسوب می گردید. پس از طی تحصیلات ابتدایی به علت شرایط آن دوره به حرفه خیاطی پرداخت. درعنفوان جوانی صدای خدادادی وی مورد توجه و ترغیب دوستان و حمایت برادرش هوشنگ سقائی قرارگرفته و در کوچه باغ های شهرخرم آباد برای دوستان و رفقای هم سن و سال خود آواز می خواند. علاقه مردم به شنیدن صدای زلال و زیبای وی روز افزون شد، هرچه روزها وماه ها می گذشت، از رضا این جوان خوش صدا در کوچه پس کوچه های دیار خرم آباد بیشتر شنیده می شد.سال 1343 با تلاش مجدانه استاد حمید ایزدپناه مسئول اداره فرهنگ و هنر وقت، اولین ترانه های لری با صدای رضا سقائی، کمانچه حسین سالم، تنبک منصور سالم و گرد آوری و تصحیح اشعار توسط استاد حمید ایزد پناه دراستودیوی سراسری رادیوی ایران ضبط شد و اینگونه بود که برای اولین بار نوای دل انگیز این دیار با ترانه های « حالوه گنم خره »، « کوش طلا »، « قدم خیر »، « سیت بیارم » و « مریم مریم » به گوش ایرانیان رسید و از آن پس بود که عصر طلایی موسیقی لرستان آغاز شد و موسیقی لری را با شکوهی بی نظیر به عرصه ملی کشاند. اغراق نیست اگر می گویند که پیش از انقلاب، خرم آباد همواره برای غیر بومی ها با نام قلعه فلک الافلاک و صدای رضا سقائی تداعی می شده است.سال 1354 ترانه « زندگی بی چشم تو » را خواند که با استقبال بی نظیر جامعه مواجه شد و به یکی از خوانندگان مطرح و حرفه ای روز تبدیل شد. اما اتفاق عظیم تر، برای شناسایی این موسیقی و توانایی حنجره استاد رضا سقائی زمانی به اوج رسید که در سال 56 موسیقیدان توانمند شادروان مجتبی میرزاده برای بازسازی هنرمندانه ترانه های «دالکه»، «تفنگ»، «زندگی»، «قدم خیر»، «دایه دایه»، «موتورچی» و ... به یاری استاد سقائی آمد و در موسیقی ایران اتفاقی با شکوه به وقوع پیوست.سال 1386 مرکز موسیقی و سرود صدا وسیما ، با نظر سنجی بیش از هزار آهنگساز، خواننده، نوازنده و دیگر عناصر برجسته موسیقی و اهالی فرهنگ و هنر، ترانه « دایه دایه » استاد رضا سقائی در فهرست آثار فاخر موسیقی ملی ایران قرار گرفت.تواضع و فروتنی استاد رضا سقائی بیش از هنرش زبان زد خاص و عام بود، شوخ طبعی و ساده زیستی وی را دوست داشتنی نموده بود. مخصوصا علاقه وافرش به ورزش و ورزشکاران برکسی پوشیده نیست. استاد رضا سقایی به مردم عشق می ورزید. عاشق خرم آباد و کوچه هایش بود. روزگار را با یاد خوش دوران گذشته اش سپری می کرد. ترانه های حماسی، عاشقانه، آوازها، تصنیف های زیبا در دستگاه های مختلف موسیقی، اجرا و تسلط کامل وی برمقام های مختلف موسیقی و کسب مهارت در محضر استاد مهرتاش همه و همه بیانگر توانمندی ایشان بود. آهنگ های حماسی استاد همانند « دایه دایه وقت جنگه » و « موتورچی » زمزمه رزمندگان دلیر لر و زاگرس نشینان غیور بود.استاد سقائی متأسفانه درسال 1366 بر اثر بمباران شهر ازنا توسط هواپیماهای متجاوز و مزدور عراقی و اصابت ترکش و موج انفجار بشدت مجروح شد. برگ تازه ای درزندگی استاد ورق خورد و به مقام جانبازی نائل شد. این نقطه شروع افول استاد شد و صدای اساطیری خود را به تاریخ سپرد. او که سال های سال طنین صدایش فریاد همه غم ها، شادی ها، دردها، تلخی ها، شیرینی ها و حماسه های مردمان این دیار بود، با خاطراتش می زیست. استاد رضا سقائی متاسفانه هیچوقت ازدواج نکرد و در جواب اصرار نزدیکان به امر ازدواج میگفت: " من که آتیه روشنی ندارم که بخواهم یکی را هم اسیر خودم کنم ".استاد سقائی در شب 19 اسفند سال 1385 در کرج دچار سکته مغزی شد. از آن زمان خواهر بزرگترش ماه دولت مسئولیت نگهداری و پرستاری وی را بعهده گرفت و مدت سه سال و نیم در بستر بیماری افتاد
سرانجام ساعت ۱۱صبح روز یکشنبه ۲۷/4/۸۹ استاد محمدرضا سقائی، افتخار قوم لر و زاگرس نشینان دلیر پس از سالها تحمل رنج و درد و بی مهری، دار فانی را وداع گفت."

دانلود آهنگهای رضا سقائی :      / دکلمه و آواز(آلبوم تفنگ)     / درخت نارون(آلبوم موتورچی)     / زندگی(آلبوم قدم خیر)     / گندمکار

- خرید پستی آلبوم تفنگ سقائی
- خرید پستی آلبوم موتورچی سقائی
- خرید پستی آلبوم قدم خیر سقائی

جناب‌ دماوندی

$
0
0
 جناب دماوندی یکی خوانندگان قدیمی در دوره قاجار به اینطرف بود.گفته میشود نام اصلی او محمد فلاحی میباشد که به جناب دماوندی معروف بود.

جناب‌ دماوندی

داخل آلبوم آوازهای جناب دماوندی که شرکت ماهور منتشر کرده دفترچه ای هست که جناب دماوندی را اینگونه معرفی میکند:"جناب دماوندی خواننده و اذان گوی عین الدوله(صدراعظم مظفرالدین شاه) در سال ۱۲۵۰ شمسی متولد شد.حسن مشحون(تاریخ موسیقی ایران:۴۱۷)روایت کرده است:دماوندی در مصاحبه رادیویی(جمعه ۱۴ دی ماه۱۳۵۰)گفته است:اکنون صد سال دارم و گفتن اذان را ابتدا از سید جعفر لاهیجی که استادی عارف بود و با پدرم دوستی داشت آموختم.به این ترتیب که روزها میرفتم سر خندق تهران و او خوانندگی به ویزه اذان گفتن را به من می آموخت.بعد به اصفهان رفتم و از سید عبدالرحیم ،استاد خواننده اصفهانی استفاده کردم و مدتی به اتفاق نزد خوانین اصفهانی رفتیم.صفحاتی که پر کرده ام یک صفحه اذان و یک صفحه اواز افشاری است که تار ان را میرزا حسینقلی زده است بعد میرزا حسینقلی به من گفت یک صفحه هم با حاجی علی اکبرخان پر کن یک صفحه هم با او پر کردم.من با نوازنگانی که کار میکردم حسین خان اسماعیل زاده و میرزا حسینقلی و فرزندشحاجی اکبرخان بود.جناب دماوندی در سال۱۳۵۹ شمسی درگذشت."

دانلود آهنگهای جناب دماوندی :           / آواز بیات کرد (آلبوم آوازهای جناب دماوندی)     / آواز بیات ترک (تار مرتضی نی داود)

- خرید پستی آلبوم آوازهای جناب دماوندی

حسینعلی خان نکیسا تفرشی

$
0
0
حسینعلی خان نکیسا همانند جناب دماوندی یکی دیگر از خوانندگان قدیمی دوره قاجار به اینطرف بود که صدایی نرم و روان و پرتحریر داشت.

حسینعلی نکیسا        حسینعلی نکیسا

ساسان سپنتا در چشم انداز موسیقی ایران،سال تولد نکیسا را ۱۲۶۱ و تاریخ وفاتش را ۱۳۵۵ شمسی نوشته است اما خود نکیسا در مصاحبه ای رادیویی گفته است هنگام تیرخوردن ناصرالدین شاه قاجار(۱۲۷۴ شمسی) ۵ ساله بوده است.
حسن مشحون در کتاب تاریخ موسیقی ایران نوشته است:
"حسینعلی خان نکيسا فرزند حاجي مؤذن در تاریخ 1300 هجري [قمري] در ترخورانِ تفرش متولد شد و چون از طفوليت صدايي رَسا، مليح و مطبوع داشت، پدرش رموز خوانندگی را به او تعلیم داد.هنوز به سن بلوغ نرسيده بود که خوانندگي او مورد توجه قرار گرفت و از شبيه خوانهاي تکيه دولت شد. و بعدها از شبيه‌خوان‌ها و خوانندگان معروف گرديد. نکیسا برای نگارنده نقل کرده است که اولین معلم من در خوانندگی پدرم بوده است.وقتی به تهران امدم و مرا برای شبیه خوانی تکیه دولت در نظر گرفتند میرزا بابا نامی که پیرمرد سالخورده ای بود مرا تعلیم داد و برای خواندن تعزیه آماده میکرد و روش خوانندگی و دستگاهها و آوازها و گوشه ها را به من و دیگران که تحت تعلیم او بودند می آموخت.این شخص از روی تصنیف های قدیمی که به انها واقف بود با همان وزن و آنگ نوحه می ساخت.پس از دوران تعزیه با حاجی علی اکبرخان شهنازی کنسرتی داشتم که بر شهرت من افزود."  

دانلود آهنگهای حسینعلی نکیسا :      / آواز اصفهان(آلبوم آوازهای نکیسا)

- خرید پستی آلبوم آوازهای حسینعلی نکیسا

سید علی اصغر کردستانی

Viewing all 37 articles
Browse latest View live




Latest Images